Aruba anchorage

Juggernaut at the docks for clearing in with customs & immigration

Gisterenavond, toen we Aruba binnen vaarden, lagen er 2 grote cruiseschepen en kregen we niet veel response op channel 16 van de marina. Daarom beslisten we om de nacht door te brengen op de airport anchorage zonder in te klaren. Terwijl we ons anker dropten, scheerde er een vliegtuig rakelings langs onze mast om even verder te landen op de landingsbaan. Wij stonden met ons billen toegenepen naar het topje van onze mast te staren terwijl Twan euforisch op het dek stond te springen. Dit was het coolste dat hij ooit had meegemaakt. Maar hij is op een leeftijd dat dit wel meerdere keren per dag gebeurt.

Deze ochtend proberen we het opnieuw. We krijgen redelijk snel antwoord en de meneer aan de andere kant was verwonderd dat we nog niet ingeklaard waren. Gelukkig is hij net niet verwonderd genoeg om boos te zijn en laat hij het passeren. We hadden al gehoord dat ze hier bij de douane & immigratie redelijk strikt zijn …  15 minuutjes later varen we de marina binnen en parkeren we Juggernaut tussen 2 sleepboten om ons aan te melden bij de port captain. Dit is de eerste keer dat we met voltallige crew én schip op het appel moeten komen.

De inklaring is gratis en verloopt redelijk vlot, enkel Jos heeft wat pijn aan de pols door het invullen van de vele documenten.

Na het inklaren kan je hier op Aruba zowat overal ankeren waar het je uitkomt, enkel rekening houdend met de toch wel sterke wind die over het eiland giert. We her-ankeren terug terwijl we 28 knopen wind over ons heen krijgen maar voelen de ketting onmiddellijk strak gaan. We hangen.

Morgen gaan we aan land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *