Tobago Cays

Me and my boys at Tobago Cays !

Mijn 38ste verjaardag !

Een verjaardag is altijd een goed moment om eens terug te kijken op een afgelegd parcours en na te denken over de dingen die je al bereikt hebt.

Ik begin mijn dag, sinds lang, eens met uitslapen ! Terwijl ik Jos en Twan in de keuken hoor rommelen met de voorbereiding van de traditionele verjaardagspannekoeken, draai ik me nog eens om. De geur van koffie trekt me even later dan toch uit mijn bed en ik ga op het terras zitten met het uitzicht op de Tobago Cays. De zon straalt en schittert op het heldere water. Nope, ik kan niet klagen. 🙂

Ik word overladen met tekeningen en zelfgemaakte vlaggetjes en nadat de eerste 10 pannenkoeken weggesnatchted worden voor mijn neus, kan ik eindelijk genieten van de elfde overheerlijke pannenkoek.

Na wat geluier, begint het te kriebelen en gooien we ons snorkel materiaal in Wal-rus om te gaan snorkelen op Horse Shoe Reef. We kiezen een ander deel om te verkennen en hier is het zacht koraal meer aanwezig maar er is vandaag ook een sterkere stroming. We moeten de jongens vooruit helpen en al snel zijn ze moe.

Jos beslist om nog even langs Jamesby Island te varen. We beachen Wal-rus op het mooiste strand die ik ooit heb gezien. Fijn, wit, zacht zand omgeven door de mooiste kleuren blauw en het water is warm en helder en we hebben het strand helemaal voor ons alleen. Picture perfect !

We zwemmen, rollen, nemen foto’s, relaxen, duiken, klimmen in de palmbomen, … Ik word vandaag 38 jaar oud maar ik voel me maar 28 jaar.

We keren terug naar Juggernaut voor een Gin Tonic en maken ons klaar voor het feest. Vanavond is er de lokale specialiteit: Lobster Beach BBQ !!

We varen met Wal-rus naar Petit Bateau waar we verwelkomd worden door Romeo en zijn chef en nemen plaats aan 1 van de houten picknick tafels die mooi gedekt staan. Terwijl de jongens spelen op het strand en op de grote schommels aan de bomen, kraken ik en Jos onze fles wijn. Even later wordt de tafel volgezet met bijgerechtjes: groentjes, plantain, gevulde patatjes, pilau rijst en natuurlijk de kreeft. Ik ben nu niet zo’n fan van kreeft maar wat is deze een lekkernij … Compliments to the chef.

Ondertussen loopt het strand gezellig vol met andere klanten en we komen zowaar wat Belgen tegen ! Het wordt een gezellige boel maar we zijn allemaal wat moe en we zijn blij als we terug bij Juggernaut zijn.

Mijn beste verjaardag ooit !

3 gedachten over “Tobago Cays”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *