Tobago Cays

Turtle in Tobago Cays

Wat een fantastische dag in het paradijs ! We vertrekken vroeg naar schildpadden eiland, zoals we het zelf graag noemen. We beachen Wal-rus en gaan op verkenning op het eiland.

Al snel krijgt het eiland een andere naam want in plaats van schildpadden loopt het boemvol leguanen die overal rondhangen. Op de grond, in de cactusbomen tot zelf in de bomen hoog boven ons hoofd.

Nadat we in een half uurtje het ganse eiland zijn rondgelopen, nemen we onze snorkel spullen en duiken het water in. Gus en ik langs de rustige kant, Twan en Jos duiken het water in langs de windward zijde van het eiland.

Na een kwartiertje zand staren, beslissen Gus en ik om ook langs de andere kant te gaan snorkelen waar we Twan dolenthousiast tegenkomen. “Mama, ik heb schildpadden gezien !!” Olé, allen daarheen, en inderdaad, daar zijn ze, rustig gravend in de zeebedding en af en toe stijgen ze langzaam op om lucht te happen. Ze zijn mensen gewoon want ze zwemmen gewoon langs je heen bij het opstijgen en dalen. We snorkelen nog wat verder op het rif en zien koffervissen, batfish, yellow snapper, … maar spijtig genoeg ziet het koraal er minder goed uit. Ik heb gelezen dat de laatste orkaan hier veel kapot heeft gemaakt en de aanwezigheid van al die boten zal er natuurlijk ook wel geen goed aan doen. De stranden liggen dan ook bezaaid met dood koraal.

Het is hier in het paradijs niet anders dan in de rest van de wereld.

We lunchen op de boot en regelen mijn birthday diner met één van de vriendelijke boat boys. Romeo zal woensdagavond voor ons een beach bbq organiseren en daar kijken we allemaal naar uit !

Na ons middagdutje nemen Twan, Gus en ik Wal-rus en gaan alleen op uitstap. Dat wordt spannend ! We varen naar Petit Bateau en willen Wal-rus beachen maar KRAK! … lap, motor niet snel genoeg omhoog en grond geraakt. We trekken Wal-rus verder het strand op -met hulp van 2 zééér vriendelijke Russische heren, jaja- en bekijken de schade. Die lijkt nog mee te vallen en na een schaderapport door te geven aan de kapitein via de VHF, springen we het water in met zijn drietjes en gaan op verkenning op het rif.

De terugkeer met Wal-rus gaat vlotter en we peddelen het eerste deel om geen 2de kap in de propeller van Wal-rus te maken.

Terug bij Juggernaut, beslissen we om nog even het water in te springen om ons te spoelen want zand op de boot is a mothafucker. Ik laat me achterwaarts vallen en bij het rechtkomen heb ik bijna een frontale botsing met een meter brede pijlstaartrog die net onder de boot zwemt! Ik zwem omhoog en laat hem passeren terwijl ik bewonderd kijk naar zijn gracieuze bewegingen.

Ondertussen hebben Twan en Gus hem ook gespot en zijn in alle staten. We volgen hem een 2-tal minuutjes en stappen tevreden Juggernaut op.

Waauw, 5 en 7 jaar en ze hebben al walvissen, dolfijnen, pijlstaartroggen, land- en zeeschildpadden, leguanen, koffervissen, tonijn, pilootwalvissen, fly fish, octopussen en pijlinktvissen gezien, en allemaal in het wild. Fantastisch toch.

2 gedachten over “Tobago Cays”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *