Maandag 28 November 2016

Wat een vreemde dag is dit geworden.
’s Morgens rustig opgestaan met veel plannen en school maar net voor de middag kwamen de mannen van de boot naast ons vertellen dat ze afzagen van hun Atlantische oversteek die ze gepland hadden.
Alle voorbereidingen waren getroffen, alle aankopen waren gemaakt maar door bad luck én de zwakke wind richting de Caraïben, waren ze niet meer in staat de overkant te halen binnen hun deadline. Wat een bummer !!
Ze waren van plan om de oversteek te doen op een gecharterde Lagoon 421, maar de crew vóor hen op deze boot was bij Gibraltar op de rotsen beland tussen 2 eilanden door. Hierdoor moest de boot op het droge en hadden ze 10 dagen verloren. Toen de boot eindelijk klaar was, was de travellift om hen terug in het water te zetten kapot -talk about bad luck- en verloren ze nog maar een dag of 3. Zo misten ze de start van de ARC en in combinatie met de lichte winden richting de Caraïben hadden ze geen andere keus dan af te zien van hun reis.
De boot was volgestouwd met voedsel, maar vooral héél veel drank om 6 mannen voor 4 weken gelukkig te houden … Dit konden ze niet meer terug meenemen naar huis en dus verkochten ze alles voor een licht prijsje.
We hebben veel spullen verhuisd van hun boot naar de onze: water, frisdrank, blikken, koekjes, confituur, appels, ananassen, peren, pasta, rijst, … Goed voor ons natuurlijk, maar toch wel écht sneu voor die gasten, een beetje een dubbel gevoel. Ze hadden alles tot in de puntjes voorbereid, al meer dan een jaar vooraf. En om dan je plannen en vooral dromen te zien mislukken door een reeks van tegenslagen, dat wens je niemand toe….Het bier en alcohol lieten we nog even staan want de mannen hadden om hun tegenslag te vieren de ganse haven uitgenodigd voor een feestje. 1 ding kan je zeggen, ze bleven er ongelooflijk positief bij, én feesten kunnen ze blijkbaar als de beste !
We hopen van harte voor hen dat er een tweede kans komt en dat ze hun trip alsnog waar kunnen maken !
Ich bin so schön, ich bin so toll. Ich bin der An-twan aus Tirol !
Ich bin so schön, ich bin so toll. Icj bin der An-twan aus Tirol !
Twan blowing the Alp-horn
Twan blowing the Alp-horn

2 gedachten over “Maandag 28 November 2016”

  1. Hi Wereldfamilie. Zit met Anton in Ischgl aan de wijn en hebben jullie Site bekeken. Geweldig. Wij zijn weer bezig met de planning voor TO 2018. Nu moet het lukken. Wensen jullie nog een fantastische reis. Houden jullie op de hoogte. Mooie herinnneringen aan jullie in Las Palmas.. Met de alphoorn.. Groetjes Anton en Ron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *